Privacy policy

Privacy policy US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant

Als u iets bestelt, hebben we uw gegevens nodig om ervoor zorgen dat we uw bestelling kunnen bezorgen. Maar we springen altijd zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. We dragen er zorg voor en bewaren ze veilig. Wat we met je persoonlijke gegevens doen en waarom we ze nodig hebben, vertellen we hier graag. Als je na het lezen van ons privacybeleid vragen hebt, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Het meest actuele privacybeleid vind u op www.dekledinghangergigant.nl. Wij raden u aan om dit privacybeleid regelmatig te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent. U ziet hier altijd de laatste datum van wijziging.

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 27 mei 2018.

Inhoudsopgave:

  • Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?
  • Wanneer is dit privacybeleid van toepassing?
  • Wat zijn persoonsgegevens?
  • Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?
  • Welke gegevens verwerken wij van u, waarvoor gebruiken wij die en hoelang worden deze bewaard?
  • Met wie worden uw gegevens gedeeld?
  • Waar slaan wij uw gegevens op?
  • Hoe worden uw gegevens beveiligd?
  • Hoe gaan wij om met gegevens van kinderen?
  • Welke rechten kunt u uitoefenen met betrekking tot uw gegevens?
  • Vragen?

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens?

US-TECH Europe BV (“www.dekledinghangergigant.nl”), gevestigd aan de Nobelweg 7 a-b, 6101 XB Echt, is de verantwoordelijke voor de verwerking van uw gegevens zoals beschreven in dit privacybeleid.

Wanneer is dit privacybeleid van toepassing?

Dit privacybeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant  verwerkt van iedereen die weleens contact heeft (gehad) met US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant, zoals onze bezoekers, klanten en zakelijke contactpersonen. Onder US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant is mede begrepen de onderstaande websites:

  • www.dekledinghangergigant.nl
  • www.dekledinghangergigant.be (Nederlandstalig)
  • www.ustech.nl

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot u als individu. Denk maar aan uw naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres. Maar ook gegevens zoals uw IP-adres of US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant klantnummer zijn persoonsgegevens en andere gegevens die uniek zijn voor jou, zoals je US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant bestelgeschiedenis of surfgedrag.

Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?

Wij verwerken de persoonsgegevens van iedereen die direct of indirect contact heeft (gehad) met US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant, zoals (zakelijke / particuliere) klanten.

We krijgen de gegevens rechtstreeks van u, wanneer u onze website bezoekt, een account aanmaakt en bepaalde gegevens invult of wanneer u contact zoekt met onze klantenservice.

In sommige gevallen ontvangen wij uw gegevens van anderen. Wanneer wij in opdracht van iemand anders een bestelling moeten versturen naar een afwijkend afleveradres. Deze gegevens kunnen wij enkel verkrijgen en verwerken indien u die partijen toestemming heeft gegeven om bepaalde gegevens aan ons te verstrekken.

Welke gegevens verwerken wij van u, waarvoor gebruiken wij die en hoelang worden deze bewaard?

Gegevens voor het verwerken van uw bestelling

Als u iets bestelt, hebben we bepaalde gegevens van u nodig om uw bestelling te kunnen bezorgen en u op de hoogte te kunnen houden over uw bestelling. Ook voor eventuele retouren zijn deze gegevens nodig.

Hiervoor verzamelen wij uw naam, e-mailadres, factuuradres(sen), bezorgadres(sen) en je telefoonnummer.

De gegevens zijn nodig om de overeenkomst uit te voeren die u met ons hebt gesloten. Op grond van de wet moeten wij de gegevens gerelateerd aan je bestelling 7 jaar bewaren.

Gegevens in jouw account

In jouw persoonlijke account bewaren we de volgende gegevens: je naam, e-mailadres, factuuradres(sen), bezorgadres(sen) en je telefoonnummer.

In je account bewaren we ook je bestelgeschiedenis inclusief gekozen afleveropties.

Als je 7 jaar niet meer bij ons hebt ingelogd, verwijderen wij al jouw gegevens. Daarnaast kun je op ieder moment een verzoek doen om jouw gegevens te laten verwijderen via de klantenservice

Gegevens over jouw contact met de klantenservice

U kunt 24/7 contact opnemen met de  klantenservice. U kunt met ons bellen (Ma t/m Vr. van 9:00 tot 17:00 uur) of mailen.

We kunnen u een volgende keer sneller helpen door uw gegevens te bewaren. De aantekeningen over het klantcontact bewaren wij dan ook zolang u actief klant bij ons bent.

Telefoongesprek worden niet opgenomen, ook niet  voor trainings- en analysedoeleinden.

Gegevens voor een optimale winkelbeleving

In onze winkel staan meer dan 3.000 artikelen. Wij willen u dan ook graag helpen om tussen al deze artikelen te vinden wat u zoekt.

Allereerst zorgen we dat onze website goed werkt zodat u optimaal kunt winkelen. Daarvoor verzamelen we bij een bezoek aan US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant uw IP-adres, informatie over uw internetbrowser, eventuele taalinstellingen en informatie over de instellingen van het besturingssysteem van de computer of het mobiele toestel waarmee u ons bezoekt.

We zorgen er ook voor dat US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant zo relevant mogelijk is door onze webshop af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren. Om dit te kunnen, verzamelen we uw zoek-, klik en koopgedrag bij US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant. Wij gebruiken deze gegevens voor het in kaart brengen van generieke klantpatronen, zodat we die op individueel niveau in kunnen zetten. Daarbij gaat het niet zozeer om de kennis over individuele klanten. Daarom bewaren wij deze gegevens zolang u actief klant bij ons bent. Als u 7 jaar niet meer bij ons hebt ingelogd, verwijderen wij al uw gegevens. Als u hierover meer wilt weten, neem dan contact op met onze klantenservice.

Verbeteren van de winkelbeleving gebaseerd op algemene informatie en verkoopstatistieken

Wanneer u op US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant een artikel bekijkt, ziet u ook andere artikelen die we aanbevelen. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op het artikel of de categorie waar u op dat moment naar kijkt. Op basis van statistieken weten we dat klanten die dat artikel kochten, ook geïnteresseerd waren in de andere artikelen. Deze aanbevelingen zijn niet persoonlijk: iedereen die dat artikel bekijkt, ziet dezelfde aanbevelingen. Als u zoekt naar een bepaalde kledinghanger, ziet iedereen dezelfde vergelijkbare kledinghanger of we laten u op basis van uw zoekopdracht zien wat andere gebruikers zochten. Deze vorm van het verbeteren van uw winkelervaring ziet u ook in een fysieke winkel. Zo staan artikelen van hetzelfde type of die bij elkaar horen meestal bij elkaar en de verkoper weet ook wat populair is en wat andere klanten kochten toen ze met dezelfde vraag in de winkel kwamen.

Personalisatie op basis van jouw accountgegevens en zoek-, surf- en aankoopgeschiedenis bij US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant

Als we weten wie u bent, kunnen we de winkel voor u nog persoonlijker maken. Net als in uw favoriete fysieke winkel. De winkelbediende kent u en kan op basis van uw vorige aankopen en interesses goede aanbevelingen doen.

Net als die winkelbediende doen ook wij aanbevelingen. We kijken naar wat u eerder bij ons zocht of kocht, wat er op je verlanglijst staat en welke interesses u toonde door bepaalde artikelen te bekijken in onze winkel. Dus de kledinghanger dat u net hebt gekocht, geven we dan níet als aankooptip. Wij doen dat op basis van uw surf-, zoek- en aankoopgedrag. We kijken daarbij niet langer dan twee jaar terug. Deze gegevens verzamelen we op basis van cookietechnieken, uw IP-adres en het unieke nummer dat gekoppeld is aan het mobiele apparaat waarmee u surft.

Wat we niet doen is deze gegevens gebruiken om u bij uw bezoek aan US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant andere prijzen te tonen dan aan andere klanten. Het kan wel voorkomen dat als u ons opnieuw bezoekt we de prijs van sommige producten inmiddels hebben aangepast en dat prijzen tussen Nederland en andere landen verschillen.

Wij hebben een belang bij het toepassen van deze personalisatie. U vindt sneller wat u zoekt en wordt niet gestoord met artikelen en categorieën die niet relevant voor u zijn. Als u gepersonaliseerde aanbevelingen niet op prijs stelt, neem dan contact op met de klantenservice. Wij kunnen dit voor u uitzetten in uw klantenaccount

Gegevens voor marketing

Gepersonaliseerde advertenties

Wij, onze advertentienetwerken en mediabureaus kunnen u advertenties tonen op US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant en andere websites. Dat gebeurt op basis van u eerdere bezoeken aan onze websites en de websites van derde(n). Uw surf, zoek-, en koopgedrag worden verzameld op basis van cookietechnieken, uw IP-adres en het advertentienummer dat gekoppeld is aan het apparaat waarmee u surft. Wij doen dit alleen als u toestemming heeft gegeven voor het plaatsen van cookies. Voor cookies geldt een beperkte bewaartermijn en die termijn verschilt per cookie. Lees hier meer over ons cookiebeleid.

Gegevens uit klantonderzoeken

We zijn voortdurend bezig onze dienstverlening te verbeteren en nog beter te laten aansluiten op wat onze klanten willen. Daarom kunnen we uw gegevens (klant ID, e-mailadres en/of telefoonnummer) gebruiken om je uit te nodigen voor een vrijblijvend klant- of marktonderzoek. Op deze manier help u onze winkel nog te verbeteren.

Deelname aan een klant- of marktonderzoek is geheel vrijwillig. U beslist zelf of u mee wilt doen aan het onderzoek. Hoelang uw gegevens gekoppeld aan de uitslagen van het klant- of marktonderzoek worden bewaard, varieert per onderzoek. Wij verwijderen alle naar u herleidbare gegevens zodra het onderzoek definitief is afgerond.

Gegevens om fraude tegen te gaan

Op beveiligingsincidenten en fraude zit niemand te wachten, wij ook niet. Daarom gebruiken wij persoonsgegevens (waaronder IP-adressen en zoek, surf- en koopgedrag) om ongeautoriseerde toegang en fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan.

Achteraf betalen

Als je artikelen koopt die je niet meteen wilt betalen, toetsen wij uw kredietwaardigheid, hierbij maken wij gebruik van externe bureaus.

Met wie worden jouw gegevens gedeeld?

Distributie- en logistieke partners

Om jouw bestelling te kunnen afwikkelen, werken wij samen met distributiepartners Amazon logistics, Docdata. Deze partijen ontvangen jouw klantnummer, bestelnummer, naam en bezorgadres om te zorgen dat ze jouw pakketje op de juiste manier kunnen verwerken.

Ook werken we samen met verschillende logistieke partners, zoals Transsmart, PostNL en DHL. Onze logistieke partners krijgen van ons jouw naam en bezorgadres. Deze informatie hebben ze nodig om jouw pakketje op het door jou gekozen adres af te leveren.

Andere externe dienstverleners

Wij schakelen ook andere externe dienstverleners in om te helpen met verschillende dingen. Soms hebben zij daar ook persoonsgegevens voor nodig. Wij delen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht die de externe dienstverlener voor ons uitvoert. We verkopen je gegevens niet aan deze dienstverleners of andere derde partijen. En met alle externe dienstverleners sluiten wij overeenkomsten waarin wij afspreken wat ze met de gegevens mogen doen.

Het type werkzaamheden dat onze externe dienstverleners voor ons uitvoeren zijn:

  • het ondersteunen bij het leveren van onze digitale diensten zoals de hosting, onderhoud en ondersteuning van onze websites en applicaties;
  • het ondersteunen bij onze klantenservice;
  • het ondersteunen bij het doen van klantonderzoek en het verkrijgen van ratings- en reviews;
  • het leveren van financiële diensten, zoals betaaldiensten, incassobureaus en kredietinformatiebureaus.

De overheid

Soms moeten wij persoonsgegevens doorgeven aan de overheid. Dit kan zich allereerst voordoen als bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun taken, zoals de Belastingdienst. Ook kan de politie of justitie bepaalde gegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kunnen bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van een onderzoek.

Alleen op jouw verzoek: met andere bedrijven

Als u dat wilt, geven we u persoonsgegevens ook aan andere bedrijven door, bijvoorbeeld als een van onze commerciële partners een aanbieding heeft voor klanten van US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant. Dit doen wij dan alleen met uw uitdrukkelijke toestemming.

Waar slaan wij jouw gegevens op?

Wij slaan uw gegevens op binnen de Europese Economische Ruimte ("EER"). Het kan echter voorkomen dat bepaalde gegevens die we verzamelen, worden doorgegeven aan of opgeslagen op een bestemming buiten de EER, bijvoorbeeld omdat een van onze externe dienstverleners daar gevestigd is. Wanneer hiervan sprake is, zorgen wij dat dit gebeurt op een veilige en rechtmatige manier.

Hoe worden jouw gegevens beveiligd?

US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant neemt veel maatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen. Zowel op organisatorisch als technisch gebied. Wij worden hier ondersteund door groep specialisten van de firma Adwise te Almelo die dagelijks werken aan het beveiligen van onze systemen en het zoeken naar kwetsbaarheden. Door een strenge toegangscontrole zorgen wij dat uw persoonsgegevens alleen toegankelijk zijn voor medewerkers waarvoor het noodzakelijk is dat zij daarmee werken. Daarnaast laten we bij US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant regelmatig onze beveiliging toetsen door externe experts. Geven wij uw gegevens aan iemand anders? Dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met uw gegevens omgaat als wij. Mocht u het gevoel hebben dat dit niet gebeurt, laat het ons dan weten via onze klantenservice

Hoe gaan wij om met gegevens van kinderen?

Onze dienstverlening is niet gericht op kinderen. Dit betekent dat het gebruik van US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant door klanten jonger dan 18 jaar alleen is toegestaan met de nadrukkelijke toestemming van een ouder of voogd.

Welke rechten kunt u uitoefenen met betrekking tot uw gegevens?

Recht op informatie

U hebt het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u in dat verband kan uitoefenen. In dit privacybeleid hebben wij daarom uitgebreid uitgelegd welke gegevens wij van u verzamelen en hoe wij met uw gegevens omgaan.

Recht op inzage

U hebt het recht om te allen tijde inzage van ons te vragen in de gegevens die wij over u beschikbaar hebben. U kunt dat aanvragen via onze klantenservice. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

Recht op correctie

U hebt het recht om uw persoonsgegevens te laten corrigeren als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. Dit kunt u 24/7 of via onze klantenservice.

Recht om bezwaar te maken

U hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens als u het niet eens bent met de manier waarop we uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast geldt dit recht ook voor andere gegevens die we van je gebruiken op basis van ons gerechtvaardigd belang. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat we de gegevens over je surf- en zoekgedrag vergeten en blijven vergeten. U kunt dat aanvragen via onze klantenservice. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

Recht op dataportabiliteit

U hebt het recht om gegevens die u aan ons hebt gegeven in het kader van de overeenkomst(en) die u met ons hebt gesloten te ontvangen in een machine-leesbaar formaat, zodat u deze gegevens kan bewaren in een database van u of van een andere partij. Dit betreffen uw naam-, adres- en woonplaatsgegevens en bestelgeschiedenis. U kunt dat aanvragen via onze klantenservice. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen. 

Recht op beperking

U hebt het recht om beperking van de verwerking van uw gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij uw gegevens mogen bewaren maar niet gebruiken. Dit recht ontstaat in een aantal gevallen. Als u van mening bent dat hier sprake van is, kunt u contact met ons opnemen via de klantenservice.

Recht om vergeten te worden/verzoek om account te verwijderen

U hebt het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van u hebben te verwijderen. Wanneer u een verzoek indient om uw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot u herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren. U kunt dat aanvragen via onze klantenservice. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen. 

Recht om een klacht in te dienen

U hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan. Wanneer u een klacht hebt, dan lossen wij dat het liefst zelf met u op. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Maar u hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij onze Functionaris voor de Gegevensbescherming. Dit kunt u doen door te mailen naar dpo@us-tech.nl Tot slot hebt u het recht om met uw klacht zich te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen?

Als u nog vragen hebt over de wijze waarop US-TECH Europe BV / De Kledinghanger Gigant met persoonsgegevens omgaat, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen u graag.